lørdag 22. mai 2010

CUBA

Endelig var det internett-tilgang som tillot oss å komme med bilder fra Cuba. Vi lar bildene tale for seg selv.

Snart fremme!

Che Guevara  Gamle biler i Havanna

AC(ødelagt)

Multifunksjonelt bad. Hvorfor kaste bort tid?

Bittelitt sliten

Ut på t(o)ur med vår cubanske guide og to danske venninner

Har ikke mobil her neiEn av mange gamle biler La Habana

Gringas 

Men tør du?

"Ta bilde av meg! Nå, gi meg penger!" Vi lærer aldri....

Eneste tre med toppetasje for seg selv

Våre danske piger

 Vår guide forklarer oss forskjellen på turistpenger, Pesos convertibles, og lokale penger, Pesos. Det går 20 pesos i 1 peso convertible, så pass på at du får tilbake riktig vekslepenger. Alt kjøpes i Convertibles, som gjør ting veldig dyrt for lokalbefolkningen. En månedslønn på Cuba er i gjennomsnitt 90 convertibles. Leger får samme lønn som vaskepersonalet, en dommer er likestilt med en servitør. Spiller altså ingen rolle hvor mange år du har gått på skole for å utdanne deg. Lik lønn for alle, noen som tenker i retning kommunisme? Et måltid på en restaurant kan koste 10 convertibles eller mer. Det finnes derimot andre typer spisesteder og gatemat, som betales i pesos. Maten her er veldig billig, men ikke trygt for turister å spise. Det vil si, hvis du ikke nyter å tilbringe dagene på badet altså. Ris, sukker og mel får befolkningen av myndighetene, egg, melk, brød etc må man kjøpe selv, og det er veldig dyrt. 

Skuldre på hver sin side av bildet betyr at man later som man tar bilde av noen foran de som spiller. Ellers skal de ha penger for bildet. Alle skal ha penger på Cuba. Fordi du er turist har de nesten rett til å få litt penger av deg.

 Det ene tårnet er større enn det andre. Hadde ikke mer plass jo!

 Jordskjelv gjorde at denne bygningen raste sammen, og etter restaureringen endte den opp slik. Eneste bygning i mils omkrets som er moderne bygd(tårnet viser den opprinnelige stilen), og ironien er at dette er nå hovedkvarteret for restaurering av gamle bygninger.

 Ups, hadde visst zooma inn

Jage duer er gøy!


Meget gode peanøtter!

 Musikk spilles til maten

Forteller om rom

Rom rom romSmaksprøve


OVERRASKELSE! Vi skal på SJOKOLADE-MUSEET!! Fire jenter som ble meget glad i tour-guiden etter dette.. :)Etter altfor mye sjokolade-spising dro vi innom en sigarbutikk. Er da på Cuba!Best å ta bilde fra innsiden av butikken. Ellers skal de ha penger for bildet. Men artig å se på! 

Utenfor Hemningways favoritt-restaurant. Og ja, han ville ha penger for bildet.

Beste mojitoen vi har smakt.Kjent gate med masse markeder og ting man kan kjøpe. Synd vi ikke har penger/plass til noe, mange skatter man finner

Klar for å dra ut

Tilbake på Club Havanna for å se Buena Vista Social Club

På tide å fyre opp den ene kubanske sigaren vi kjøpte. When in Rome... Cuba..

Da vi endelig fikk tent den opp var det gøy - å holde den og ta bilder ihvertfall.. Da ingen av oss røyker ser vi at vi har hatt litt tvilsomme måter å holde sigaren på, men det bryr vi oss ikke noe om. Etterpå var smaken i munnen lik dersom man hadde sleika et askebeger, så det blir nok ingen vane med det første. :P Gjort er gjort!


Sarah ble med på en runde salsa!På vei hjem!

Etter et par dager i Havanna så vi oss leie, og fant ut at vi ville dra til sommer, sol og strand. Ferden tok oss derfor til Playa De Santa María Del Mar og Hotell Atlantíco!

Busstur! Vi karra til oss sitteplass;-)


Så mye statuer/plakater om denne karen

Aktiviteter her på Atlantíco. Kl 10 - Stretching på stranda, kl 11 - Vann-aerobic i bassenget, kl 16.30 - Salsakurs, kl 17 - Aerobic. Holdt oss aktive ihvertfall. Hotell Atlantíco er et 3-stjerners hotell der alt var All Inclusive. Vi bodde der tre netter, og oppdaget at det er slike steder eldre menn kommer med sine meget så unge kubanske kvinner. Litt ekkelt syns nå vi. Det var visst et par-sted,  og siden vi delte rom og var sammen hele tiden, ble vi oppfattet som et par. Vel. HAHA! Vi fant ut at neste gang bare spiller vi med. Jada, vi er godt gift. 

SHOW PÅ HOTELL ATLANTÍCO!

Aerobic-instruktøren!

Kunst..

Blåser det? Skjønner ikke hva du mener..

Og med det sier vi takk til Cuba. Neste stopp blir Peru - her skal det klatres i Andes-fjellene helt til vi ankommer Inca-byen Machu Picchu.

Vel møtt!

5 kommentarer:

 1. Hei og hå, mange fine bilder, endelig noe nytt fra dere. Rio neste, bare timer igjen av Peru :)hilsen Pappa i Moss

  SvarSlett
 2. Må jo skjønne det, modeller skal da ha betalt når de står foran kamera. *fnise*

  SvarSlett
 3. Har med glede følgt dere på turen. mange fine bilder og flott beskrivelse av alle opplevelser.
  Gleder meg til å treffes i Oslo. Klem fra tante Aslaug (til Sarah)

  SvarSlett
 4. Hei og hei igjen, tirsdags morgen her i Moss :))
  Nok en gang flotte bilder, alt hva dere opplever! Dere har jo stadig vekk med dere guide, det gir jo den ultimate opplevelsen! Jeg lo godt da jeg leste at smaken av å røyke var som å slikke et askebeger.. pleier du og Sarah å gjøre det?? hehe Artig lesning!

  God klem fra meg til dere 2

  mamma Heidi

  SvarSlett
 5. Liker det multifunksjonelle toalettet meget godt :) Du kommer vel til å røyke sigar i røyke pusene mens di andre står med spinkle sigaretter? Joakim

  SvarSlett