onsdag 5. mai 2010

USA - Florida


Alltid solskinn her!

ORLANDO!

Siste stat i det store amerikanske land er Florida, og første stopp her blir såklart Disneyworld! Er jo grunnen til at vi er her.. :) Men aller først fant vi bostedet vårt!

Hostellet vårt. Morsom atmosfære, liten innsjø bak kontoret.

Liten fontene i hagen


DISNEYWORLD

Bare så det er sagt, det er ikke bare-bare å dra på Disneyworld. Først må du finne ut av hvilken park du vil gå i, de har nemlig 5 forskjellige, som er like store og ligger laaangt fra hverandre(i gåavstand ihvertfall). Deretter er spørsmålet hvor mange dager du har til rådighet, for parkene er såpass store at man trenger ihvertfall to, om ikke tre, dager for å få fullt utbytte av billetten du kjøper. Som får oss over til det siste temaet. Kosta det 500 kr for å gå i én park i én dag for personer over 10 år? Jadda! Så du tjener ikke på å velge lite, tvert om. Velger du 7 dagers-pass med flere forskjellige parker vil prisen øke, men per dag blir kostnaden mindre. (Er det rart Disney-konsernet går så bra, med priser så stive som dette?) Til Disneyworld skulle vi uansett, så det var bare å bruke kortet. Før vi ankom parken hadde vi tatt til oss tipset fra hostellet vi bodde på om at det var noen som solgte billigere inngangsbilletter, så vi dro dit for å kjøpe. Problemet var at billettene var brukte, og hele opplegget var ordentlig amatørmessig, så vi snudde i døra og dro langt vekk derfra.Tvilsom affære her ja..

Sånn sett er det bedre å bruke 500 kr på å komme inn, enn å kaste bort 350 kr og i tillegg måtte betale 500 kr når de ikke slapp oss inn. 

Ifølge GPS'en var dette Disneyworld. Nei, tror ikke det gitt.


Hvilken exit var det igjen?

Alt er glemt nå, for fornøyelse i fornøyelsesparken hadde vi!

"Der drømmer blir sanne" sukk:)

En annen hellig billett:-)

Nå er vi i "Magic Kingdom"

Litt turistbilder må jo til..


Walt Disney

Plutselig ble vi omringet av en hoppende tjohei glad parade! Det er ingen tvil om at High School Musical(ungdomsmusikal) er i regi av Disney-kompaniet, for dette var akkurat like sukkersøtt og overlykkelig opptreden. Alt for barna, I guess..

Nam!

Vi har vel alle sett Disneyland-reklamen på VHS-filmer da vi var små? Her filma de alltid lykkelige barn som tok Dumbo-karusellen. Vel, nå har vi tatt den også!!

Dumbo med slottet i bakgrunnen15 minutters ventetid var ingenting. Vi stod så lenge som 50 minutter noen steder! For nei, vi gadd ikke betale ytterligere for å få sånn VIP-pass. Hvorfor er alle folka her egentlig? Ingen som jobber? Makan..

Snøhvits skumle eventyr het vel turen. Ikke veldig skummel, men meget fine kulisser

"Speil, speil på veggen der.."

Onde stemor

Alice i Eventyrland

Spøkelseshus

Lykkelig:)

Litt nerd er man jo også:)

Her er alle mann, fra George Washington til Barack Obama. Fikk vite mye om USAs historie, og hva de forskjellige presidentene stod for, kjempet for og oppnådde i løpet av sin presidentkarriere.

Pirates of the Caribbean-tur? Ja takk!Var mer en gjennomgang av filmen enn en karusell(skuffa), men ble en del bra bilder. Igjen, de er fenomenalt bra på kulisser.

Vår gode venn Jack Sparrow

Kom igjen, bisken. Gi oss nøkkelen!

Han fikk lurt til seg gullet til slutt;-)

Søt prinsesse på prinsessekarusell

Prinsesse Trude

Prinsesse Sarah

Aladdins teppe

Kamelen spytter!

Alt i alt er vi fornøyde, selv om det er helt klart parken er for barna. Hadde vi hatt flere dager og mer penger ville vi ha dratt til de andre parkene også, der vi mistenker det er litt mer action for penga. Selv om enkelte av turene vi var på var spennende nok (som berg og dalbane i mørket og enorm tømmerrenne med fall på maaange meter). På tide å dra videre gitt!

Morsomt gatenavn

Vår hoppende glade venn Sarah!

Den er lei..

Mmmm, appelsiner..

Mye forskjellige skilt langs veien"Yeeeeehaaaw!"


Gatene i Orlando er lilla, denne er spesielt til deg Trine;-)

Nydelige høstfarger

Hit skal vi!

Ikke lenge igjen! Sol og strandliv venter på oss:-)

2 kommentarer:

  1. Oj, oj, oj, her går det unna!! :)) Dette var jo som å se NRK på julaften, ikke helt, da! Jeg kan tenke meg at dere kosa dere, jeg lo godt da jeg så en hoppende glad (bokstavelig) Sarah, fine jentene!

    klem fra mamma HEIDI

    SvarSlett
  2. ÅÅ, så fin gate! Kunne bodd der :) Håper dere får slappa av på Miami Beach ;)
    Stor kem fra Trine

    SvarSlett