søndag 25. april 2010

USA - Louisiana

New Orleans
Etter Houston var det, som sagt, tid for Jazz og Blues i New Orleans.
Gleder oss til å smake Cajunsk mat, som er typisk New Orleans-mat. Kan være litt sterkere mat, som krydres med andre type krydder enn typisk amerikansk. En stor del av befolkningen i Louisiana stammer fra "Cajunske" eller Acadiske immigranter som ble deportert fra Canada av britene på 1700-tallet. Derfor er de fleste gatenavn på fransk eller har begge språk og etternavn blant befolkningen er franske. Kulturen er sterkt påvirket av franske, dette merkes blant annet i matveien.

Snart fremme! Etter seks timers kjøretur fra Houston var det deilig å komme frem, og meget behagelig å kjenne varmen slå mot kroppen;-) (Vi er da på ferie, skal ikke være kaldt og/eller vindfullt)

Skog i innsjøen

Vi ankom India House Hostel; et typisk hostell med mange forskjellige folk boende, koselig atmosfære, store fasiliteter og veggpryd skapt av gjester som har bodd der gjennom tidene. For eksempel
Det var her "Skrik" tok veien..

Etter litt blogging og inntak av god lunsj bestemte vi oss for å dra dit vi kom hit for. Bourbon-street og...
..det berømte "French Quarter"
Gatene i N.O.

Vi møtte disse karene fra Australia/USA på hostellet og bestemte oss for å leke ordentlige turister


"Hvorfor tar du ikke bilde av meg også?"
"Ehhh, vil du jeg skal ta bilde..?"
"Ja!"
So be it..

Middag anyone?

Utsikt fra Jackson Square

Gatemusikanter
Må jo dra hit! Velkjente Café Du Monde
Her spiste vi "Beignet", klissete frityrstekt deigliknende bolleting(glimrende forklart) som er drukna i melis. Interessant, men ingen storfavoritt..Noen som nevnte melis overalt?

Sarah er den kunstneriske fotografen og arrangerer bildet. Trude: "Før jeg legger meg i fanget på dere, hva heter dere?"

Vakre gater

Who dat? Fotball-lagets slagord

"Hmmm"

Konsert i Lafayette Park
Peter ser ikke gærn ut. Neeeida..
Michael
"Må ikke glemme, må ikke glemme"

Ute på byen
....
Skikkelig New Orleans-stil. Og ja, han var DIGER!

Natteslivet i Bourbon street var ikke helt vår ting, så vi dro hjem og fant opp spennende konkurranser; ølkork-stabling og ølkork-kasting(i søppelkassa fem meter unna. Hjelpemiddel; skje.)

Sarah lærer reglene. Det var ingen.

"Se og lær!" "Du gjør det feil!"


"JA! Den traff!"
Og vinneren er Michael!

Dagen derpå.. Vi var i god form, ettersom vi holdt oss til vann hele kvelden, parteeey-dyra som vi er.. Gutta var vel lettere reduserte, men fine i fletta allikevel!

Goodbye. Sykkelen til den rare Dane, som forresten hadde falsk, ja falsk, tatovering på armen. I form av hudfarget genserarm i strømpebukse-stoff. Hudfarget bortsettfra de massive tatoveringene da. Som var FALSKE. Lekkert. Raring!

Dersom uhellet skulle være ute.. Orkansesongen begynner 1.juni, vi er trygge:)

Ferden tar oss videre til Jackson, Mississippi der vi ikke gjorde en skitt. Et pit stop på turen videre til Elvis-land i Memphis!

PS: KOMMENTER GJERNE!!!!! (Liker å høre fra dere...)

7 kommentarer:

 1. Ja, kommenterer gjerne jeg, men det var vel ikke fra meg dere mente? ;)) Sier det nok en gang: artige bilder og fantastisk hva dere opplever!! Men husk å komme hjem: kjekke australske gutter skal kun være på bilder hehe

  klem fra mamma HEIDI

  SvarSlett
 2. Hei! Fantastisk blogg! Kjekt å lese:)
  Serverte dei faktisk krokodille på den restauranten? Viss de får sjansen anbefale eg å smake det! Smakar som ei blanding av fisk og kylling. Ganske godt; verdt opplevinga;)

  SvarSlett
 3. KJEKKE mannfolk fra utlandet kan du godt gifte deg med! :) *fnise* Mamma: Vi vil da ha muligheten til å reise på ferie til Tjude. ;)

  Vi er virkelig MISUNNELIGE på dere, New Orleans står på vår "TO DO"-liste.

  SvarSlett
 4. Hei jenter!
  Fantastisk morsomt å lese om deres opplevelser, flotte bilder - og dere tar alt dere kommer opp i på strak arm og løser det på en enestående måte :).
  Høres ut som dere treffer mange rare,koselige folk også, men hør på mamma-Trude - la dem gå og kom "singel" hjem igjen.
  Kos dere videre på reisen, opplevelser venter på to flotte jenter fra Norge. Lykke på reisen!
  Sigrun (Heidi's venninne)

  SvarSlett
 5. Hei Sarah og Trude

  Vi kosar oss med bloggen, er innom kvar dag for å sjå om det er noko nytt. Kjempeflotte bilde og snille folk? God tur videre. Sarah du huskar vel tante Mariann sin bursdag i dag!!! Viser til mld.på tlf i går, pappa ordnar det.

  Stoor klem Mamma Solbjørg

  SvarSlett
 6. Hallo jenter.
  Hurricane ja, dere har jo en egen evne til å slippe unna de store katastrofene, Jordskjelv i China etter dere dro,voldelige opptøyer i Thailand, UDI advarte folk å reise dit, Tsunami i Australia samtidig med surfekurset deres, og nå sist etter dere forlot Missisippi,var det pinadø tornado der!!!
  Hva blir det neste? Ja,ja bare dere legger det bak dere så,,,knock,knock
  Kjempefin blogg,stå på!
  Hilsen pappa i Moss

  SvarSlett
 7. Love the photos girls! Theres some funny ones there, that was a fun day! Hope your trip is going well! Maybe see you in Norway!

  Pete and Michael

  SvarSlett