tirsdag 20. april 2010

USA - Texas

Howdy!

Her i Texas er de like gærne som vi hører der hjemme. Alle har bred sørstats-aksent og går med cowboyhatt og -støvler. Biler brukes ikke, her rir man inn til sentrum og parkerer hesten utenfor saloonen i ekte Bonanza-stil. Hadde det vært så vel. Texanerne er sitt eget folk, det er ihvert fall klart. Stolte over staten sin er de og; de er nemlig ikke fra USA, de er fra Texas. Men vi liker det vi ser, og setter pris på sørstatsmat som innebærer mer grillmat og mindre fast food. Nam!

Første stopp i Texas(minus Amarillo fra forrige innlegg) var Dallas. Her dro vi på et museum(ja, faktisk) som het "Sixth Floor Museum At Dealey Plaza". Museet omhandler John F. Kennedy, USAs 35. president, og hans liv som president og inn i hans død. Her i sjette etasje kan man se hvor Lee Harvey Oswald(antar man) stod da han skjøt presidenten. Det var veldig interessant, og veldig sterkt å gå gjennom museet.
Vi hadde på oss et audiobånd som vi styrte selv.

Båndet tok oss igjennom forskjellige temaer, fra Kennedy ble valgt og frem til dagene etter hans død. Det var ikke lov til å ta bilder i museet, så dere får bare stole på oss når vi forteller at det var stor gåsehud-faktor og antydning til tåreperse.
Det er et hvitt kryss midt i veien nedenfor museet. Det var her bilen stod da President Kennedy ble skutt 22.november 1963.

Fant ikke Dallas Cowboys' stadion, men fant supporterbutikken i et kjøpesenter. Den GPS'en altså.. Kjøpte oss smoothie og dro videre til Austin. (Dagen etter ble forsåvidt stadion revet, dere så det kanskje på nyhetene?)


Skumle ting som foregår i denne gata her..
Freddy Krueger kommer for å ta deg!

I Austin slet vi lenge med å finne sentrum. Fant vel egentlig aldri sentrum, motellet vårt lå rett ved motorveien(som det alltid gjør), og vi fant andre ting å bruke tid på. Da vi kom til motellet var nemlig parkeringsplassen fylt opp med gamle, fine biler. Vi spurte betjeningen hvorfor alle bilene stod der, og fikk beskjed om at det var samling av vintage-biler denne helga. Dette måtte vi jo få med oss, så vi dro avgårde, etter litt trening på 24 timers treningssenteret, og så mange finfine biler.


Mammaer og pappaer, vi vil ha!

Der var det også mange boder som solgte forskjellige ting, deriblant en fra Texas Roller Derby Team. Ho fortalte oss at det skulle være en Roller Derby-kamp samme kvelden, og at ho kunne selge oss billetter til en veldig billig penge.
Gooo Putas! Vestens versjon av "Very special price, just for you", og vi beit på. Det var litt av en opplevelse å se en Roller Derby-kamp.
Jentene som spiller er supertøffe jenter, og vi kom raskt inn i reglene.
På kamp!
Det går hardt for seg! For dere som har sett filmen "Whip It"; det er akkurat sånn det foregår. For dere som ikke har sett den; Google det!

Etter Austin dro vi videre til Houston. Her skulle vi selvfølgelig på NASA Space Center, eller mer korrekt; Lyndon B Johnson Space Center!
Rakett! Apollo 11. Eller var det 13?
Det var utrolig gøy, fikk sett hvordan rakettene ser ut innenfra og lærte masse om historie; type skip de hadde før, hvordan de gikk på doVar det vakuum som hjalp til? Deilig deilig..
, hva som foregikk i verden på den tiden da første mann ble sendt opp i rommet osv osv.De første på månen.

Trude er astronaut..
..i en altfor stor drakt, derav illusjonen om hobbit-størrelse..
Sarah prøvde på en ekte astronaut-jakke.

Den samme talerstolen som JFK stod bak da han var på LBJ Space Center

Noen som følger med på True Blood? ;)

Texas er kanskje den morsomste staten vi har vært i så langt, var mye artig å finne på her, og folkene var minst like artige å se på.. ;P
Ferden tar oss videre til Jazz og Blues i New Orleans, Louisiana! Vi gleder oss!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar