torsdag 25. februar 2010

Thailand - Koh Tao

Veldig fin oy med mange koselige bungalower. Vi bodde pa Big Blue Diving, dormitory style! Badet luktet dod og fordervelse, ikke pga de fire guttene vi delte rom med, men pga slusesystemet som ikke stengte ute avgassene. Dusjen var noe for seg selv ogsa, null varmt vann, en lukt Trude sverger minner om saltvann, og som gjorde haret hennes oransje!

Vi meldte oss paa Open Water-dykkerkurs og begynte kl fem samme dag. En del teori man skal igjennom, men det er morsomt. For a fa dykkersertifikatet skal en ha fire dykk tilsammen, 10, 12, og to paa 18 meters dyp. Alt gikk relativt greit for seg under dykkene. Det foltes uvant og rart a puste under vann, vi hadde flere ovelser som hjalp oss, deriblant en der vi skulle ta av oss maska og sette den paa igjen - paa 12 meters dyp. Under det tredje dykket hadde Sarah vanskeligheter med a utjevne trykket paa vei ned og opp. Det var vedlig smertefullt. Paa baten kjente Sarah at det rant fra orene, det var BLOD!!
Sorgmodig(og i smerter) maatte Sarah trekke seg fra det siste dykket paa 18 meter, og komme seg til legen saa fort vi naadde land. Doktor Steve fra UK hadde denne konklusjonen; hoyre ore - indre blodninger, venstre ore - opphovnet oregang, hull paa trommehinnen(derfor det kom blod ut), og indre blodninger. Medisiner - morfin, antibiotika, muskelutvidende og noe for a dempe hevelsen.

Bomullsdotter i begge orene, horsel er lik null, smerter kommer saa fort morfinviskningen gar over, og er trott hele tiden. Kan finne paa a sovne staende omtrent. Og for dere som ikke visste det; hjertet sitter i orene. Er ihvertfall sann Sarah horer det.

Trude har fatt dykkersertifikat, og vi har en film som viser at vi begge dykker. Hadde med oss en undervannsfotograf paa de to siste dykkene, noe som resulterte i en film som er paa vei til Norge as we speak. Den store dykkergruppa var gikk fra fem til en paa to dager.

Saa var det paa tide a reise videre. Ferden gikk til Bangkok, og kl 2 paa natta fant vi et lite gjestehus som hadde ledig rom. Omkring 70 kr per person for en natt. Rommet var meget enkelt med to senger. Rent og fint paa fellesbadet nede i gangen. Saa star Australia for tur. Surfing og avslapping i et engelskspraklig land der alle skjonner hva vi mener.

7 kommentarer:

 1. Gurimalla og stakkars, stakkars Sarah! Det må ha vært fryktelig smertefullt! Jeg håper hun har det bedre nå?? Morsomt og helt utrolig å lese alt det dere opplever, gratulerer Trude med dykkersertifikat! Jøye meg :)) Vi følger nøye med her (pappa og jeg skal ikke mase mer på dere, vi skjønner jo at dere er i bushen innimellom)Kos dere videre og

  klem fra mamma Heidi

  SvarSlett
 2. hei,stakkars lillesøstra mi, du har nok ikkje hatt det godt siste tida.!! men begynnelsen er ikkje enden lik,seier are så vi får tru deke får mange fine opplevelser videre begge to..klemmer frå alice

  SvarSlett
 3. Uff da! Høres ikkje godt ut i det heile tatt! Satser på at det allerede er mye mye bedre!?? Ellers håper eg turen blir uten flere uønskede opplevelser! God tur videre dere,og nyt det gode live i Australia ;-)
  Ole T

  SvarSlett
 4. Veldig glad for at du Sarah gav oss mld på mobiltlf. etter uhellet med dykkinga og oppdatering i etterkant,håper vi får beskjed både når det går bra og når de har problem. Sende ei mld i dag, fikk svar med ein gong: De hadde ikkje høyrt om jordskjelv i chile el flodbølge. Er no litt frå kysten nord i australia, var på veg på kino kl. 09.20 norsk tid:
  Klem mamma Solbjørg, kos dokke begge og ha fortsatt ein fin ferie

  SvarSlett
 5. Herregud jenter! Dere må være forsiktige! Voksne og ansvarlige Una rynker på nesen her i det kalde nord :P Hehe, håper alt står bra til med dere bortsett fra blødende ører (offa, Sarah). Noen av oss har nemlig 8t lab om dagen for tiden og drømmer om å reise langt langt vekk...

  SvarSlett
 6. Au! Det høyres ikkje kult ut å øydelegge øyret sitt slik. God betring! Og god tur vidare

  SvarSlett
 7. Halloen Sarah
  Tusen takk for kort frå Australia,veit at de er i Newzealand no. De har 30 grade pluss, i dag har vi og plussgrade og regn, storm og ruskever har vi ikkje hadt i vinter, men kaldt og snø. Vi savna deg også, under tre mnd att av ferien din,snart er du her!!!!!

  Klem frå Susanne, mamma og pappa

  SvarSlett