onsdag 10. februar 2010

Vietnam, 6.-8.februar

Vi kom oss fram til slutt! Her er det 30 grader til enhver tid, og veldig hoy luftfuktighet. Vi klager ikke, for etter 9 relativt sure dogn i Kina tar vi imot varmen med apne armer!

Jepp, det er 1 million dong! Som tilsvarer 333 norske kroner. Men jeg er millionaer.


Forste dagen gikk vi i grunn bare rundt i byen, for aa se hvordan Ho Chi Minh City egentlig var. Kort sagt er det mye trafikk, veldig varmt, mange mennesker(som forresten er veldig blide og hyggelige), og nevnte jeg mye trafikk? Scootere og motorsykler tar nesten over veiene her, og man har en egen teknikk for aa krysse gata. Man gaar rolig, men bestemt over, og ser syklene bare kjorer rundt deg. Ikke faa panikk, ikke lop. Og dette er over fotgjengerfelt med gront lys. Er ikke noe som heter rodt lys her, bare aa kjore paa. Vi blir fort vant til trafikken, og vant til at fotgjengerfeltene brukes som parkeringsplass til nettopp syklene. Vi legger merke til at paa nesten hver sykkel sitter det mellom to og fire(!) vietnamesere. Loven er visst to voksne og ett barn under atte ar pa hver sykkel er helt greit. Vi ser ofte mer enn dette, men ingen reagerer. Svaert sjeldent har de hjelm, da dette er altfor dyrt for befolkningen flest.

Klokken seks var det gruppemote. Der motte vi kun Dara, tour leader fra Florida, og to andre reisende, Dorothy og Christian, fra London. Dara sier at vi har en stor gruppe som har reist sammen fra Bangkok, til Laos og fra nord i Vietnam til sor, og vi faar mote de til middag kl 19.15. Gruppen er noe spesiell; vi har fire australske jenter paa var alder, fem canadiere, to briter og fire nordmenn inkludert oss. De to andre "gutta", som de kalles, er Jan Erik og Kjell. De er 72 og 75 aar gamle, og kjempehyggelige. Fra Royken kommune i Buskerud. Aldersspannet gaar fra 21 til 75, og alle gaar kjempegodt overens. De andre har reist sammen i tre uker allerede, men har tatt oss i mot med aapne armer.

Paa kvelden etter den forste middagen hadde vi bestilt 90 min massasje paa nabohotellet. Det kostet 235 000 vietnamesiske dong, som tilsvarer 70 kr. Det var ikke helt som forventet, med mye rar slaaing paa hodet, armer, rygg og bein. De gikk ogsaa paa ryggen vaar, og hvis du tror det var sote smaa vietnamesiske jenter som gjorde dette, sa nei. Det var "smaa" vietnamesiske gutter. Vanskelig a puste med noen pa ryggen! Vel, vel, 70 kroner har vi raad til aa "tape".. Bedre lykke neste gang, Kambodsja eller Thailand har rykte paa seg aa ha gode massasjer:)

Dag to, mandag 8.februar.
Vi stod opp tidlig i dag, vi skulle paa baattur paa Mekong delta river! Busstur til deltaen tok rundt to timer. Vi hadde en lokal guide som fortalte oss om kultur, historie og generelt om livet til det vietnamesiske folk. Fantastisk skue aa se baatmarkedet. Vi gikk av paa en av oyene og fikk smake paa nylaget kokoskaramell. Det var utrolig godt, og dumme som vi var kjopte vi ikke med oss noe. Men vi fikk mange smaksprover! Vi fikk ogsaa en demonstrasjon paa hvordan poprice blir laget, noe a la riskaker, og selvfolgelig smaksprover der ogsa. Vi laerte om hvordan fiskesaus blir til, spiser ikke det paa en stund ihvertfall! For a komme oss til lunsjstedet satt vi paa med robater med plass til tre, og fikk laane "kina-hatter" mot varmen. Etter lunsj skulle vi tilbake til bussen, og laante sykler for aa komme oss rundt oya.

Vi ble med de australske jentene, Steph, Emilia, Catherine og Siobhan paa middag, det var kjempehyggelig.

Eventyret i Vietnam er over, men det neste har allerede begynt! Vi er i Phnom Penh i Kambodsja, og skal vaere her til sondag 14.februar, da drar vi til Bangkok. Forhapentligvis har de internett ogsaa i Siem Reap. Da kommer nye oppdateringer om Killing Fields, Toul Sleng Prison og det mektige Angkor Wat!

10 kommentarer:

 1. Spennende å følge dere! :) Dere møter til og med "Gutta fra Buskerud, 70 år +", gjett om bånd blir knytta over hele verden, dere er heldige

  Klem fra Mamma Heidi

  SvarSlett
 2. Wohoho! Jeg fant, jeg fant! Bloggen altså ;) Med det beste navnet ever :P Hehe, dere har gjort meg veldig lykkelig. Nå skal jeg inn og holde øye med dere med jevne mellomrom småpiker, så be good ;)

  L<3VE fra Una <3

  SvarSlett
 3. Jøss hva dere opplever, moro å følge dere, vi venter spent på mer . . . Hilsen Carl sen.

  SvarSlett
 4. Hei jenter.

  Har fått det privilegium av mor Heidi å følge med dere på reisen,gjennom denne bloggen. Høres/ser unektelig spennende ut dette. Må være moro med en gruppe som både speiler erfaring, nyskjerrighet og kunnskap. Bangkok er en spennende by som krever dager om en skal utforske den som en bør. Der finnes alt; fra det enkle til det mest kompliserte og utfordrende. Særlig var den gamle bydelen interessant. Var der i november -09. God tur videre mot nye mål og overraskelser.

  Gunnar.

  SvarSlett
 5. Vi les omatt og omatt, alt som de får oppleve!!! Kos dokke vidare,klem

  Mamma Solbjørg

  SvarSlett
 6. Eg og min mor prøver og følge med dåke så godt så mulig

  klem Andrea

  SvarSlett
 7. Så spennende Trude, fikk blogg adressen gjennom Therese... Har alt lagt meg til så jeg kan følge deg gjennom din spennende reise, synes dere er så tøffe jenter.... Ser kjempe gøy ut...
  Kos dere masse, så popper jeg innom igjen...
  klem victoria

  SvarSlett
 8. Nå må jeg bare skrive litt, følger med hver dag, skjønner jo godt at dere ikke kan oppdatere HELE tia selvom vi hjemme vil det :)) Jeg ser dere har fått hilsen fra min onkel Gunnar som følger dere, artig! Takk for kortet, Trude, det kom i dag, det tok bare 14 dager hehe Jeg gleder meg til å følge dere videre, fy filler'n, så flinke dere er og så heldige dere er som har fått det til!!!

  Hilsen fra mamma ('n til Trude Juliane)

  SvarSlett
 9. Takk for kort, har høyrt at fleire i fam. har fått. I går hadde vi ein litt trasig dag, men i dag har vi det bra, de og håpar eg. Mld frå Sarah i dag kl 04.21 frå Bankok. Reise vidare i dag til Sydney

  Stooor klem frå Mamma til Sarah

  SvarSlett
 10. Tusen takk for kort! Fikk det på fredag! Det var kjempefint! Blei kjempeglad da det endelig lå noe i postkassa!! Håper dere koser dere :D

  Klem fra Trine

  SvarSlett